måndag 31 oktober 2011

SPRÄTTHÄST

Idag var C inte alls rolig att rida, han var så himla tittig och hoppade från sida till sida hela tiden. Han var spänd som en fjäder bara för att det hade börjat skymma när vi red ut, och när han spänner sig så kan han verkligen inte koncentrera sig. Men skam den som ger sig, det var bara att göra det bästa av situationen.

Skrittade fram ca 15 minuter på asfalt för att stärka lederna och passade på att rida mycket öppnor för att få honom mjuk och följsam. Han slappnade av emellanåt och var riktigt fin, sen kom det en mörkare fläck på marken som kunde äta upp oss när som helst - det var bara att börja om från början. Ungefär så höll vi på hela tiden, men så fort han slappnade av och blev fin att rida så såg han en skugga eller liknande.

Avslutade med ett dressyrpass på åkern, då var han kanonfin. Jobbade på åttvolten med galoppen och byten, även lägningar och samlingar och han var med på noterna. Joggade honom ett bra tag också så att han fick mjölksyra i benen, men avslappnad och fin blev han. Så då var det skönt att gå ned till stallet. Skrittade av honom ute på asfalt igen i tio minuter, även där jagades vi av farliga monster som lurade bakom varje soptunna...

Det är min jättebaby de, men han är rätt charmig också. ;)

Och såhär fin var han i hagen när jag tog in honom, så tacksam var han över nya täcket som premiär användes idag..

/Ida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar