onsdag 21 december 2011

GALEN HÄST

Dagens tur i skogen slutade med kaos och galopp på en åker. Började med att vi mötte en gubbe med pannlampa, som var självaste djävulen enligt Liptus. Han skulle absolut inte gå förbi, när vi väl kom förbi mötte vi såklart en traktor som höll på att ploga på cykelvägen som vi gick på. Efter att vi hade tagit oss förbi den så var alla mörka fläckar på marken livsfarliga, vi studsade fram och tillbaka på vägen och lät som ett ånglok. Försökte jogga honom i låg form och flytta honom fram och tillbaka över vägen för att få honom att slappna av och tänka på något annat. Fungerade inte speciellt bra, han var spänd som en fiolsträng.
     När vi kommit en bit på cykelvägen så står det en långtradare PÅ cykelvägen?! Vi vände och tänkte gå en annan väg istället, för vi fick inte plats att gå förbi. När vi gått en bit åt andra hållet, efter att ha kanat baklänges ner i ett dike och hoppat rakt in i ett träd, så möter vi den plogande traktorn igen. SUCK.
    Jag hade ingen lust att trava fram och tillbaka på cykelvägen mellan en långtradare och en traktor, så vi travade tillbaka till stallet och gick ut på en åker. Travade på en volt i djupsnön i lång och låg form, han började slappna av väldigt fort och var riktigt trevlig att rida. Lät honom galoppera några repor fram och tillbaka på åkern, och la in massor av volter. Det var riktigt populärt, och han fick världens fart. Trodde han skulle bli trött fort, men fick knappt stopp på honom. Snacka om överskottsenergi! Skrittade av honom på vägen, sen gick vi hem igen. Nöjd och trött häst!
     Ska börja trappa upp jobbet lite nu i slutet av den här veckan har jag tänkt. Ställa lite mer krav på honom. Dock kommer det inte bli någon ridning på fredag, och förmodligen inte på julafton heller. Men imorgon ska han få jobba ordentligt igen, och på söndag. Sen nästa vecka börjar jag sätta igång honom ordentligt. Hade egentligen tänkt att han skulle få vila till efter nyår. Men eftersom han visar tydligt att han inte tycker det är ett dugg roligt, och är så fruktansvärt pigg att rida så tar vi och tjuvstartar lite.
     Och det verkar som om jag ska iväg på en igångsättningskurs för Tusse den 2-4 januari också, så då är det nog bäst att köra igång nu ;).
/ Micca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar