tisdag 31 januari 2012

FODERSTATER

Det är alltid svårt med foderstater och det kan ta lång tid innan man hittar de foder som passar ens häst. Mina tre eller egentligen två, är helt olika men dem äter ändå samma saker. Det tog oss lång tid att hitta något som skulle passa alla tre, nu har vi gjort det och det har verkligen gett resultat. Dem är alla fina i hull och lagomt pigga, 

Jag ger HippoBas Müsli, GreenPower Lucern och ett bra analyserat grovfoder, hö alltså. 

Chilton äter 12 kg hö per dag, 3 kg lucern och 1 kg Müsli. Han har svårt att hålla hull, blir lätt het och tar alltid lång tid på sig att äta. Varje mål hö tar ca 2.5 timme för honom att äta upp, förutom sista då han mat för ca 3 timmar frammåt. Detta funkar kanonbra för honom och han är fin i kroppen. 

Omena äter också 12 kg hö per dag, 3 kg lucern och ingen Müsli. Hon slänger i sig maten, blir lätt tjock men samtidigt är hon en växande unghäst. Höet tar alltid lång tid för henne att äta och efter att jag gick över till Lucern med hackad strå så har slutat slänga i sig maten som hon gjorde med krafften. Hon får längre tuggtid nu och det är precis vad hon behöver. 

Goldie äter 8 kg hö om dagen, 2kg lucern och 1kg Müsli. Goldie är inte svår att hålla hull på, men hon har svårt att biffa till sig. Hon blir lätt het och det är svårt att hitta bra foder att stoppa i henne, allt som innehåller havre är dumt att ge. Hon får lång tuggtid på både höet och lucernen och hon har även biffat till sig och är lagomt pigg. 

Jag har alltså tre helt olika hästar, men dem äter samma saker. Det funkar prima och jag är supernöjd. 

/Ida

1 kommentar:

  1. Hej!
    Fin blogg :)
    Ska vi följa varandra via bloglovin?
    //Sara http://saraamariaas.blogg.se

    SvaraRadera