måndag 30 januari 2012

GÅRDAGEN

Godmorgon!

Igår blev båda hästarna ridna. Cary var extremt pigg. Har ALDRIG varit med om att han har bockat så mycket. Haha, men red iallafall igeonom honom på en stor äng vid stallet och han kändes mjuk och fin. Red i en åttvolt i början med varierat tempo och inåt/utåtställning. Sedan gjorde vi lite skänkelvikningar och det gjorde han jättebra. Det var inte krångel vid "utgången" från ängen heller, skönt! Dock så ville Cary dra sig mot skogen som fanns bredvid ängen och det var dit han ville när han körde bockserierna. Det kom även två stegringar och då sa jag åt honom på skarpen (med den orangea pinnen) och sen var det bra. Framsteg! Förut hade han bara blivit förbannad och så hade det kommit 10 stegringar till. Men igår var det bra efter att jag hade sagt åt honom som sagt.
Jag var helt skakis i armarna efter alla bockingar med att försöka hålla upp huvudet. Men tror han fick göra av med energi iallafall, galloperade tills han kunde gallopera i ett lugnt tempo i båda varven, sedan travade jag av honom.



Grace fick komma ut i skogen och gallopera och det var härligt. Hon var pigg så varierade tempot och rullade på en bra bit. Hon var inte tung i handen heller, vilket var skönt!

Idag ska båda ridas också, härligt! Måste nog även hämta spån.

/Martina




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar