fredag 23 mars 2012

SUSSIETRÄNING 22/3

Träningen igår gick bra. Kändes mycket bättre än förra veckan. Fokus låg på att få in en bra takt och rytm i galoppen. Vi började med att galoppera på volt över två sockerbitar, och fick tänka på att inte röra oss så mycket över "hindret" utan bara se det som ett vanligt galoppsprång. Var lättare sagt än gjort när man har en häst som har fått gummibollar under hovarna eller nåt... :P.
Vi fortsatte sedan med ett kryss på medellinjen med travbommar innan, som vi även gjorde förra veckan. Superbra för att få hästen rak efter hindren, då man kan tjuvkika i spegeln på vägen bort. Haha.

Vi la sedan ihop allting till en liten bana. Först över de två sockerbitarna som nu stod på en rak linje, inget mätt avstånd utan bara rulla på i ett bra tempo och försöka få det lugnt och rytmiskt. Sakta av till trav och över krysset på medellinjen med travbommarna, svänga höger och sen över räcket in mot väggen. Bra att träna på att rida på hinder som står mot väggen såhär, hästarna backar lätt emot såna. Sedan sakta av till trav igen för att komma upp på medellinjen över krysset ännu en gång, svänga vänster efteråt och komma på oxern emot väggen åt andra hållet.

Tycker övningen var superbra, man fick tänka hela tiden och det var mycket småpyssel som kom fram som jag behöver träna på.




/ Micca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar