lördag 5 maj 2012

IGÅR

Igår fick Liptus ett rejält tömkörningspass på ridbanan. Han var skitstöddig i stallet, och i början av passet också. Han stannade och stod och hoppade på stället och var allmänt dryg. Han var rädd för allt och kastade sig fram och tillbaka. Men efter jogging i låg form i båda varven ett tag så frustade han loss lite och började slappna av.
Vi snurrade sen på en åttvolt länge, han blev riktigt mjuk och fin i formen och jobbade på bra. Mest fokus idag låg dock på att få honom att gå på ett jämnt voltspår i en lite högre och rundare form. Han blir lätt för lång och låg när vi longerar annars och brukar gärna vilja gå som på en oval, men det gick bra! Funkade kanon :).

Mot slutet fick han rulla på i galopp i några varv åt båda hållen på halvlånga tömmar. Det är så tacksamt att släppa på tömmarna lite i galoppen när man fått igenom traven ordentligt, för då bär han sig själv helt otroligt bra och är så snygg! ;)

Tog lite bilder under dagen, de flesta ur väldigt konstiga vinklar. Vet att han ser ut som en dinosaurie på vissa, men bättre än inget!





1 kommentar:

  1. Han såg nästan ut som en ponny i vissa vinklar! :) vilken fin gulbrun färg han skiftar i :)

    SvaraRadera