måndag 30 januari 2012

GÅRDAGENS HOPPTRÄNING

Igår var vi, som sagt, i Avesta och hopptränade för Sussie. Liptus var pigg och glad, lite väl pigg till en början men hellre det än att han inte går fram.
Vi började med lite galoppbommar, som efterhand blev fler och fler. Fokus på att hålla dem raka hela vägen (Liptus smet gärna iväg till höger), och hålla en bra takt genom hela bomserien.
Det var det fokus på hela träningen egentligen, takt och balans, lugnt och samlat.

Vi gick sedan över och hoppade en liten studskombination, med en sockerbit och ett kryss. Som sedan blev ett räcke. Vi skulle komma från höger vartannat varv, och vänster vartannat. Liptus var riktigt stark till en början, och drog järnet. Han kastade sig över hindren, hoppade av STORT och rejsade efteråt. Men efter lite volter och jävlar anamma från min sida blev han riktigt fin och väntade på mig bra. Kände verkligen hur han tog i med bakkärran när räcket gjordes om till en oxer.

Hoppade igenom en kombination med två räcken, med två galoppsprång emellan, några gånger. Liptus var pigg, fortfarande, men skötte sig bra.

Vi la sedan ihop allting till en bana, med volter vid varje kortsida. Ni ser på filmen!

Vi var i ett riktigt litet ridhus (är i detta varannan gång, och i ett stooort varannan), så vi fick verkligen fokusera på något hela tiden. Var man inte i vägen för någon, så var det ett hinder ivägen ;). Men det gick bra att göra en "bana" ändå, och det var en väldigt nyttig och rolig träning!

Liptus känns fortfarande riktigt rolig att rida, han är taggad och engagerad. Måste få skryta lite (trots att vi bor i Sverige, men jag blev ju så glad, haha), Sussie tyckte att han fått en "helt annan blick" och att det var jättestor skillnad sen sist. Skönt att det syns, och inte bara känns :).

/ Micca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar