torsdag 26 april 2012

HÖGBO RK HOTAS AV STÄNGNING

Högbo ridklubb är en klubb en bit härifrån där jag var och tävlade i höstas, som nu till helgen även anordnar Högbospelen. En nationell tävling som säkert ingen missat då den blivit allmänt känd eftersom en Prestige S1 (värde drygt 52 000 kr) delas ut till meetingvinnaren (sponsrat av Ryttarstugan).

Ridklubben hotas nu dock av stängning! Efter en kontroll av djurskyddsinspektörerna underkänns ridklubben och måste åtgärda stallet för runt 800 000 kronor...


Högbo RK får underkänt


SVERIGE  Högbo Ridklubb hotas av stängning, då klubbens stall underkänns av djurskyddsinspektörerna. Om inte bristerna åtgärdas omedelbart kan stallet tvångsstängas.
Enligt länsstyrelsen är boxarna för små och i dåligt skick. Arbetarbladet skriver att länsstyrelsens inspektörer anser att boxarna även är otidsenliga och med dörrar som går ut mot stallgången. Klubben har också fått anmärkning på att golvet är ojämnt, och måste därför göras om.

För att åtgärda problemen har Fredrik Böhling, verksamhetschef på Högbo Ridklubb, kontaktat kultur- och fritidsnämnden då det skulle kosta cirka 800 000 kronor att byta ut stallinredningen.
– Vi har fått en fråga om vad vi tycker eftersom vi har ansvaret för föreningslivet. Min åsikt är att det är viktigt att det här blir åtgärdat, säger kultur- och fritidschefen Bo Eriksson till Arbetarbladet.
Källa
/ Micca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar