fredag 20 april 2012

ONSDAGENS SUSSIETRÄNING

Vi började med att värma upp med klockan (fyra bommar på en volt, en bom vid varje "kortsida"). Liptus var duktig och vi hittade snabbt en bra rytm och kunde reglera galoppsprången från tre till fyra, och fem. Jättestor skillnad på honom verkligen!

Fortsatte sedan och gjorde krumeluren som jag har försökt rita upp här nedanför (haha, snyggt..). Hoppa snett på de två första räckena, sedan volt, och det mittersta igen och sen det sista. Trodde detta skulle bli superkrångligt, men Liptus gjorde det så enkelt så jag blev helt paff. Jämn och fin galopp och takt och det fungerade på första försöket. Gjorde sedan samma sak i andra varvet, vilket var lite svårare då jag är mycket svagare i vänstersidan. Men det gick vägen ändå, om än lite krångligare.

Hoppade sedan på första och sista hindret på rak linje med fyra galoppsprång emellan. Liptus skötte sig finfint, kom lite stort in på första nån gång och blev då jätteflack ut på sista. Men plockade upp honom ordentligt innan det första sedan och sen flöt det på. Sussie la upp två bommar som ett "V" på sista hindret för att hjälpa oss att komma mitt på det, och herregud vad Liptus hoppade. Tror han trodde bommarna var ett monster eller nåt, kändes som att vi var uppe i taket och flög. Haha!

Superbra träning, jätteduktig häst!

/ Micca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar