måndag 30 april 2012

TORSDAGENS SUSSIETRÄNING

Har helt glömt bort att berätta om träningen för Sussie i torsdags. Så gör det nu för er som tycker det är intressant att läsa om, orkar inte göra någon "karta" åt er, då det var ganska mycket bommar och hinder överallt. Men vi gjorde en variant av den övningen som jag gjorde åt Jennie och Delaila i fredags så ni kanske hänger med lite ändå.

Vi började med att trava bommar, som låg som en solfjäder. Liptus kändes fin, och jobbade på bra. Stor skillnad med nya sadeln i traven! Det gick enkelt att både korta och länga stegen, och det flöt på bra.
Fortsatte sedan med att hoppa studs, också det på en volt. Gick kanon det med, inga konstigheter alls utan det flöt. Så vi hoppade igenom den två gånger bara.
Sussie hade sedan ställt upp en "låda", vilket kan vara lite trixigt då man inte har några hinderstöd på sidorna utan måste vara med och rama in ordentligt. Trodde Liptus skulle kika till lite på den, då han har gjort det förr. Men det gjorde han inte.. Tror han blivit modig på äldre dar.

Hoppade igenom lite andra övningar också, brutna linjer och sådant. Och la sedan ihop det till en bana som först gick över två studs, ner över lådan som stod på böjd linje bakom studsen. Sen vidare mot tre studs som stod som en solfjäder för att direkt efter svänga höger och hoppa ett räcke, sakta av till trav och trava bommarna som även de låg på en solfjäder. För att sedan gå tillbaka på spåret vi kom ifrån och hoppa ett till räcke i vänstersväng.

Liptus blev lite springig efter lådan en gång, då han hoppade av stort på den. Men det går superlätt att få tillbaka honom när dessa situationer uppstår nu för tiden med nya bettet. Förr var det bara att hålla i sig och hoppas på att jag skulle få stopp på honom. Tänk att en så liten förändring (betten är nästan likadana) kan göra så stor skillnad!
När vi fått flyt på banan så höjde Sussie upp de två sista räckena ganska rejält om man jämför med hur de var innan, och Liptus hoppade som bara den. Så roligt att all tvekan som kom hela tiden förut är som bortblåst!

Är supernöjd med träningen, hade bättre känsla än på länge vilket var roligt. Känns som jag hittar nya knappar för varje träning nu, kul med tanke på att vi har stått och stampat på samma ställe så länge.

En bra tränare, som man trivs med och som ser vad som behöver göras, är verkligen A och O!


/ Micca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar